Work Heart Make Art

Co-creatie in Hoorn en Alkmaar

Stichting Work Heart Make Art gaat met de gemeenschap een dialoog aan over diversiteit & inclusie om vervolgens samen met een kunstenaar een kunstwerk maken. Dit kunstwerk komt in het Stedelijk Museum in Alkmaar en Westfries Museum in Hoorn te hangen; zodat de gemeenschap zich herkent en het museum ook voor hen meer toegankelijk wordt.

Stichting Work Heart Make Art (WHMA) heeft als missie om cultuur toegankelijk te maken voor iedereen in de samenleving, waarbij iedereen de toegevoegde waarde van cultuur kan ervaren, voelen en zien. Cultuur vormt het fundament van onze samenleving, en WHMA streeft ernaar dat iedereen daarvan kan profiteren.

Christian Nana, oprichter van Stichting Work Heart Make Art (WHMA), benadrukt het cruciale belang van deze stap: "Het is van onschatbare waarde dat de bewoners van Noord-Holland zichzelf kunnen terugzien in de kunst en cultuur van onze regio. We willen een inclusieve ruimte creƫren waarin iedereen, ongeacht achtergrond, zich vertegenwoordigd voelt. Het stikt in Noord-Holland van talent en creativiteit, en het is onze missie om dit te omarmen en te delen."

Op zaterdag 29 juli en zaterdag 4 augustus vond Jungle in the Bieb plaats, een project waarin de verhalen van minder zichtbare gemeenschappen in Alkmaar en Hoorn worden verzameld tijdens co-creatiesessies. Deze uitkomsten zijn vervolgens in samenwerking met lokale kunstenaars Luw Art Tara en Maria del Carmen omgezet in portretten. Op zondag 27 augustus werd het kunstwerk van Luw Art Tara onthuld in het West-Fries Museum in Hoorn en het kunstwerk van Maria del Carmen is vanaf zaterdag 23 september te zien in het Stedelijk Museum Alkmaar.

De portretten worden uiteraard ook onderdeel van onze eindtentoonstelling in Amsterdam en Haarlem (2024/2025).

Benieuwd naar het eindresultaat? Houd onze website en socials dan goed in de gaten!

Bezoek de website: whma.nl

IN DE MEDIA
Radio Alkmaar

 

Foto's door: JD Shoots Photography

Gezichten van Noord Holland

frans hals museum
amsterdam museum
Gezichten van Noord-Holland wordt mogelijk gemaakt door
ministerie van onderwijs, cultuur en wetenschap