Open Call

Gezichten van Noord-Holland zoekt culturele partners

Werk samen met buurtbewoners en kunstenaars aan de portretten van nu

Gezichten van Noord-Holland zoekt voor een co-creatieproject in 2023-2024 zes culturele partners verspreid over Noord-Holland die met ons willen samenwerken. Partners die met communities uit hun buurt én met lokale kunstenaars (groeps)portretten gaan maken. In co-creatie verbeelden we de Noord-Hollanders van nu en vertellen we de verhalen zoals zíj dat willen.

De portretten worden geëxposeerd in de buurten en de organisaties waar ze zijn gemaakt. Daarna maken ze deel uit van een dubbeltentoonstelling in het Frans Hals Museum en het Amsterdam Museum waar ze een dialoog aangaan met de historische (groeps)portretten van Frans Hals, Govert Flinck, Rembrandt en vele anderen. 

Partner worden?

Voor dit project zoeken we zes culturele organisaties (bibliotheken, theaters, musea, e.a.) uit Noord-Holland (liefst verspreid over de diverse regio’s) die samen -in co-creatie- met lokale gemeenschappen, en een kunstenaar (groeps)portretten maken. Het gaat dus om een participatief traject waarbij de communities zelf centraal staan.

Wat kun je van ons verwachten?

Gezichten van Noord-Holland biedt begeleiding in het co-creatieproces dat ongeveer zes maanden duurt en zal plaatsvinden in een zelf te bepalen periode tussen mei 2023 - februari 2024. Voor iedere deelnemende partij is een budget van €5.000 beschikbaar om samen met een kunstenaar en een lokale community portretten te maken en deze te presenteren in de buurt.

Informatiebijeenkomst

Op woensdag 5 april t is er om 16.00 uur is er een online informatiebijeenkomst. Meld je aan via deze link. Voor vragen kun je ook terecht bij projectleider Lisa Vlug via lisa@gvnh.nl

Klik hieronder voor de volledige Open Call tekst (online PDF).

Open Call co-creatie Gezichten van Noord-Holland 2023-2024
Open Call co-creatie Gezichten van Noord-Holland 2023-2024
Meld je aan

Wil jij samen met een kunstenaar en lokale gemeenschappen nieuwe portretten maken?  Vind je het belangrijk om betrokkenheid te versterken met de bewoners/Noord-Hollanders uit jouw omgeving? Meld je organisatie dan nu aan voor Gezichten van Noord-Holland.

Aanmelden kan t/m 21 april 2023 via deze link

Gezichten van Noord Holland

frans hals museum
amsterdam museum
Gezichten van Noord-Holland wordt mogelijk gemaakt door
ministerie van onderwijs, cultuur en wetenschap