Creatieve workshop in Flinty's: Be/come as you are

Werk met kunstenaar Airich aan een groepsportret en activeer jouw creativiteit

Op woensdag 21 december start de nieuwe co-creatie van Gezichten van Noord-Holland. Haarlemse jongeren tussen de 14 t/m 18 jaar kunnen zich vanaf nu aanmelden om mee te doen met de workshop Be/come as you are.

Voor dit nieuwe project werken we samen met jongerencentrum Flinty’s en kunstenaar Airich. Flinty’s is een platform voor jongeren in het centrum van Haarlem. In Flinty’s kun je elkaar ontmoeten, chillen, maar ook muziek maken, optreden en zelf activiteiten organiseren.
Voor de Be/come as you are workshops werkt Gezichten van Noord-Holland samen met drie actieve jongeren van Flinty’s: Misha, Mila en Jill. Kunstenaar Airich zal de workshops begeleiden. AiRich (uitgesproken als ‘I-Rich’) is een Afro-Caribische beeldend kunstenaar uit Amsterdam. In haar werk verenigt Airich het verleden en de toekomst om afro-futuristische superwezens te creëren. Ze gebruikt portretfotografie om krachtige verhalen te vertellen over identiteit.

De workshops zijn op vier woensdagmiddagen. Op 21 december starten we met een bezoek, na sluitingstijd, aan het Frans Hals Museum. Welke groepsportretten werden er vroeger gemaakt? Wat voor symbolen en verborgen boodschappen zijn er in de schilderijen te zien? Hoe kan je deze oude portretten en symbolen vertalen naar het nu?

Na de kerstvakantie gaan we in de tweede en derde workshop aan de slag met het maken van een nieuw groepsportret. De deelnemers bedenken zelf het concept. Zo kan er geschilderd worden of kleding gemaakt worden. Hoe brengen we de tijd waarin we leven in beeld? Welke symbolen moeten erop staan? Hoe moet dit kunstwerk er uiteindelijk uit zien?

Tijdens de vierde bijeenkomst komt alles samen: de symbolische elementen, de looks en de uitstraling. Dit wordt vastgelegd in een groepsfoto. Het eindresultaat wordt tentoongesteld tijdens een openingsfeest in Flinty’s. Het kunstwerk is in 2025 onderdeel van de eindtentoonstelling van Gezichten van Noord-Holland in het Amsterdam Museum of het Frans Hals Museum.

Meedoen?

Ben je tussen de 14-18 jaar oud? Ben je creatief of denk je graag na over de tijd waarin we leven? Meld je dan aan voor deze workshops! Doe mee en verwerk jouw creativiteit, identiteit en verborgen boodschappen in dit kunstwerk. Aanmelden kan via deze link.

Wanneer?

Vier woensdagen op  21 december, 11 januari, 18 januari en 25 januari van 16.30 - 19.00 uur.

Aanmelden kan via deze link.

Kunstenaar Airich - bekijk meer werk via deze link.

Bekijk meer informatie over Flinty's hier.

Gezichten van Noord Holland

frans hals museum
amsterdam museum
Gezichten van Noord-Holland wordt mogelijk gemaakt door
ministerie van onderwijs, cultuur en wetenschap