De co-creatiepartners zijn bekend! 

Gezichten van Noord-Holland is een project van het Frans Hals Museum en het Amsterdam Museum waarin historische portretten uit de collecties worden gekoppeld aan nieuw te maken (groeps)portretten. Via een Open Call hebben de musea zes culturele partners geselecteerd die met netwerken uit de buurt én met lokale kunstenaars (groeps)portretten gaan maken. In co-creatie worden hedendaagse Noord-Hollanders verbeeld, zodat iedereen zich herkent in de verhalen en gezichten die te zien zijn in beide musea.  

De Open Call (gesloten op 21 april jl.) was gericht aan culturele organisaties (theater, musea, bibliotheken e.a.) in Noord-Holland. Uit de ruim 15 inzendingen, zijn zes culturele partners, verspreid over zes verschillende regio’s, geselecteerd voor het co-creatieproject: 

Het gaat dus om een participatief traject waarbij de netwerken zelf centraal staan. De portretten worden geëxposeerd in de buurten en de organisaties waar ze zijn gemaakt. Daarna maken ze deel uit van een dubbeltentoonstelling in het Frans Hals Museum en het Amsterdam Museum (2024/2025). De exacte data worden binnenkort bekend gemaakt.

Startbijeenkomst
Op woensdag 31 mei jl. was er een startbijeenkomst in het Frans Hals Museum met de geselecteerde partners. Tijdens deze bijeenkomst gingen we verder in op het project, het werken in co-creaties en heeft iedereen elkaar kunnen ontmoeten. Aankomende tijd gaan we met alle partners apart aan tafel om dieper in te gaan op hun plan, zodat er vervolgens een projectplan uitgewerkt kan worden.

Ben je benieuwd naar het verloop van het project? Houd onze website en socials dan goed in de gaten!

Foto door: Francoise Bolechowski

Startbijeenkomst in het Frans Hals Museum. Foto door: Francoise Bolechowski

Startbijeenkomst in het Frans Hals Museum. Foto door: Francoise Bolechowski

Gezichten van Noord-Holland

frans hals museum
amsterdam museum
Gezichten van Noord-Holland wordt mogelijk gemaakt door
ministerie van onderwijs, cultuur en wetenschap