The Future Town Queers

Groepsportret uit Haarlem

Voor Gezichten van Noord-Holland maakte een groep jongeren van Haarlem Town Queers samen met de kunstenaar Carl-Johan Paulsen een bijzonder groepsportret. De makers van het kunstwerk lieten zich inspireren door de tentoonstelling The Art of Drag (nu te zien in het Frans Hals Museum). De tentoonstelling laat drag zien in het verleden en nu. De groep wil met hun portret de toekomst laten zien en meer zichtbaarheid geven aan vriendschappen in de queer-gemeenschap. 

Onze co-creatiepartner, Haarlem Town Queers, zet zich in voor het creƫren van inclusieve ruimtes en evenementen voor de queer gemeenschap in Haarlem. Samen met beeldend kunstenaar Carl Johan hebben ze via vier workshops meerdere portretten gemaakt als onderdeel van het project 'Gezichten van Noord-Holland'. Dit gebeurde in co-creatie, waarin de kunstenaar en groep gelijkwaardig samenwerken. Tijdens de workshops maakte de groep kennis met nieuwe materialen, maar leerden ze ook elkaar beter kennen. Er ontstond een hechte groep, wat misschien wel het belangrijkste is in een co-creatie.

Het groepsportret bestaat uit drie onderdelen: een sculptuur, een collage van bedrukt textiel en de fotoserie. Het werk zal vanaf 8 juli a.s. te zien zijn in de tentoonstelling The Art Of Drag in het Frans Hals Museum. Vervolgens is het portret ook te zien in de Gezichten van Noord-Holland tentoonstelling in hetzelfde museum van 3 april t/m 17 augustus 2025.

Met speciale dank aan: Anna, Anne, Loesje, Mika, Nehir, Stergios en Yamaya.

Fotografie door: Liane Paldi 

Gezichten van Noord-Holland

frans hals museum
amsterdam museum
Gezichten van Noord-Holland wordt mogelijk gemaakt door
ministerie van onderwijs, cultuur en wetenschap