Impressie van Gezichten van Aalsmeer

Co-creatiekunst in de maak

Tijdens Kunstroute Aalsmeer (16 en 17 september) konden bezoekers de eerste 'selfieportretten' bewonderen van 'Gezichten van Aalsmeer'. Dit project is een initiatief van onze co-creatiepartners De Kunstploeg en Stichting Kunst en Cultuur Aalsmeer

 

Onder het motto ‘Meedoen is de kunst’ en ‘Het kan niet fout’ heeft De Kunstploeg zoveel mogelijk inwoners van Aalsmeer verleidt tot het maken van een selfieportret. Van fotografisch en realistisch tot expressionistisch of impressionistisch, het maakt niet uit. Een karikatuur, een masker, abstract, het mag allemaal zolang het maar het eigen hoofd is. Deze portretten worden uiteindelijk allemaal aan elkaar genaaid, zodat het een groot groepsportret vormt. Op de achterkant van elk portret, komt een tekstje, het is de bedoeling dat deelnemers de zin “Ik ben ….” afmaken. Een tekstselfie dus!

Tijdens Kunstroute Aalsmeer (16 en 17 september) waren de eerste resultaten te bewonderen bij het atelier van De Kunstploeg. Bezoekers konden gelijk aanschuiven bij een workshop. Op tafel lagen kwasten, verf en spiegels waarmee ze hun eigen portret konden schilderen.

Inmiddels hebben al 170 mensen een zelfportret geschilderd, maar het streven is om 300 zelfportretten uit Aalsmeer en omstreken te verzamelen. Het eindresultaat is te zien tijdens de eindtentoonstelling in het Amsterdam Museum en het Frans Hals Museum (2024/2025).

Ga voor meer informatie naar:

gezichtenvanaalsmeer.nl
dekunstploeg.nl
kunstencultuuraalsmeer.nl

Leestip: NH Media kwam ook op bezoek. Lees hier het artikel.

 

Gezichten van Noord-Holland

frans hals museum
amsterdam museum
Gezichten van Noord-Holland wordt mogelijk gemaakt door
ministerie van onderwijs, cultuur en wetenschap