Vacature

Projectassistent

Het Frans Hals Museum en het Amsterdam Museum in Haarlem en Amsterdam zoeken een Projectassistent Project ‘Gezichten van Noord-Holland’ voor 16 tot 20 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Tijdelijk | Sluitingsdatum: 14-01-2024

Gezichten van Noord-Holland is een meerjarig participatieproject van het Frans Hals Museum en het Amsterdam Museum waarmee de musea nieuwe groepsportretten ontwikkelen samen met gemeenschappen die nog niet vaak genoeg in musea getoond en gehoord worden.

In het samenwerkingsproject Gezichten van Noord-Holland worden nieuwe (groeps)portretten gerealiseerd in een spannende verbinding met historische portretten uit de museumcollecties. Zo willen de musea het heden en het verleden actief met elkaar verbinden en nieuwe lagen aan de geschiedenis van de regio toevoegen.

We doen dit door samen te werken met onder andere organisaties, kunstenaars, en inwoners. Zo gaan we echt de gemeentes en provincie in om geschiedenis te maken die van ons allemaal is. We doen dit door een fotowedstrijd, een kunstenaarscollectief die door Noord-Holland trekt en co-creaties met culturele instellingen. In een eindsymposium wordt de kennis inclusief impactonderzoek, gedeeld met collega’s uit de culturele sector. Het project wordt afgesloten met een tentoonstelling in het Amsterdam Museum (2024) en het Frans Hals Museum (2025).

Wij zoeken een

Projectassistent Project ‘Gezichten van Noord-Holland’

16 tot 20 uur per week tot juni 2025

die het project bij de verschillende projectonderdelen kan ondersteunen.

Wat ga je doen?
Onder leiding van de projectleider van Gezichten van Noord-Holland werk je mee aan de verschillende projectonderdelen. De invulling van de werkdagen zijn heel gevarieerd. De ene dag werk je mee aan de portretwedstrijd en zorg je dat alle aanmeldingen goed op de website komen en beantwoord je vragen van de deelnemers. De andere dag ondersteun je bij een workshop met Haarlemse jongeren en zorg je voor foto’s en een verslag van hun brainstorm. De dag erna ondersteun je de communicatiemedewerker met korte interviews en selecteer je foto’s voor social. Ook pak je taken op die gedaan moeten worden om de tentoonstelling te realiseren.

Wie ben jij?

 • Je steekt enthousiast je handen uit de mouwen om aan de slag te gaan met alle
  verschillende taken die komen kijken bij een participatieproject.
 • Je bent een flexibele teamplayer, die graag met andere mensen samenwerkt en ziet waar je kan ondersteunen.
 • Je brengt graag zaken op orde en houdt ervan om structuur aan te brengen in (creatieve) projecten.
 • Je neemt verantwoordelijkheid en bent in staat zelf verschillende taken op je te nemen en op tijd af te maken.

Wij bieden

 • Een startersfunctie in een vernieuwend project in de museale wereld.
 • Een functie van 16 tot 20 uur per week, in de periode februari 2024 tot juni 2025.
 • een brutosalaris € 2.774,00 (salarispeil 1 juli 2023) bij een 36-urige werkweek.
 • De mogelijkheid om veel te leren bij twee toonaangevende museale organisaties.
 • Een fijne werkplek afwisselend bij een van de twee musea.
 • De kans om echt iets bij te dragen aan de diversiteit en inclusie van musea en museale collecties en daarmee het verschil te maken.

Hoe kun je reageren?
Ben je geïnteresseerd in deze functie? Beantwoord dan de onderstaande vragen in maximaal 300 woorden per vraag.

 1. Wat motiveert je om op deze functie voor Gezichten van Noord-Holland te solliciteren?
 2. Het doel van Gezichten van Noord-Holland is om met verschillende gemeenschappen uit Noord-Holland samen te werken. Welke ervaring heb jij die daarbij meerwaarde biedt?
 3. Beschrijf een programma of activiteit waar je trots op bent. Wat was jouw rol en hoe heb je dit aangepakt?

Laten we kennismaken!
Als je belangstelling hebt, nodigen wij je uit te reageren en je antwoorden en cv uiterlijk 14 januari 2024 te mailen naar vacatures@franshalsmuseum.nl onder vermelding van ’23-013 Projectassistent GvNH’. Het is niet nodig een motivatiebrief mee te sturen. Zodoende beoordelen wij alle sollicitanten op dezelfde manier en zo objectief mogelijk.

Nadere informatie over de functie kun je inwinnen bij Lisa Vlug, projectleider Gezichten van Noord-Holland via l.vlug@franshalsmuseum.nl. De eerste gesprekken vinden plaats op donderdag 18 januari 2024.

Het Frans Hals Museum wil mensen anders laten kijken en daardoor meer laten zien, voelen en delen. Wij geloven dat een veelheid aan perspectieven bijdraagt aan maatschappelijk bewustzijn, creativiteit en originaliteit. Daarom zoeken we ook actief naar een diversiteit aan perspectieven en achtergronden in onze medewerkers. We streven ernaar dat ons personeelsbestand een afspiegeling vormt van de inwoners van Noord-Holland.

Gezichten van Noord-Holland

frans hals museum
amsterdam museum
Gezichten van Noord-Holland wordt mogelijk gemaakt door
ministerie van onderwijs, cultuur en wetenschap