Centrum voor de Kunsten Beverwijk

Co-creatie Beverwijk

Beverwijk is rommelig, rafelig en rijk aan contrasten. Fluisterende duinen naast brullende industrie. Beverwijkers zijn creatief en ondernemend, een mozaïek aan culturen. Het kunstenaarsduo Al Freshco, bestaande uit Matthijs Stam en Ingwar Perton, gaan samen met de Beverwijkers van nu - met name jongeren - dit in beeld brengen op een 'monumentaal' schilderij.

Over de organisatie

Het Centrum voor de Kunsten Beverwijk is een inspirerende, levendige en veilige plek waar jong én oud de fantasie de vrije loop mag laten om deze op een niet-alledaagse wijze te vertalen in beeld, dans, theater of muziek. Dat doet wat met een mens. Zijn horizon wordt breder, zijn zelfvertrouwen groeit, het creatief vermogen gesterkt en het kritisch denken gestimuleerd. Spelenderwijs. 

 

Co-creatiepartner
Gezichten van Noord-Holland heeft zes culturele partners uit Noord-Holland geselecteerd voor een co-creatieproject, en dit project is er één van. Partners gaan samen met communities uit hun buurt - én met lokale kunstenaars - (groeps)portretten maken. In co-creatie verbeelden ze de Noord-Hollanders van nu en vertellen we de verhalen zoals zíj dat willen.

Gezichten van Noord-Holland

frans hals museum
amsterdam museum
Gezichten van Noord-Holland wordt mogelijk gemaakt door
ministerie van onderwijs, cultuur en wetenschap