Portret wedstrijd

De nieuwe gezichten van Noord-Holland

Het Frans Hals Museum en het Amsterdam Museum zijn opzoek naar nieuwe gezichten en verhalen uit Noord-Holland! Daarom lanceren we in februari 2024 een portretwedstrijd, doe je ook mee? 

Het Frans Hals Museum en het Amsterdam Museum zijn opzoek naar nieuwe gezichten en verhalen uit Noord-Holland! 
Historische portretten in musea vertellen interessante verhalen die ons veel kunnen leren over het leven van vroeger. Alleen ligt de tijd dat deze portretten werden geschilderd inmiddels ver achter ons, en herkennen veel mensen zich niet meer in die kunstwerken. Daarom is het hoog tijd voor nieuwe portretten, nieuwe gezichten en nieuwe verhalen. Zodat een museumbezoek voor iedereen herkenbaar wordt. Daarom lanceren we in februari 2024 een portretwedstrijd.

Wedstrijd 
De portretwedstrijd is een oproep aan iedereen om de Noord-Hollander van nu vast te leggen. Of je nu een kunstenaar, fotograaf, schrijver, of een liefhebber van kunst bent, iedereen is uitgenodigd om deel te nemen aan onze portretwedstrijd. We verwelkomen allerlei soorten kunstvormen en talenten. De winnende portretten krijgen een ereplek in de eindtentoonstelling in het Amsterdam Museum (2024) en het Frans Hals Museum (2025). 

Interesse? Volg ons op Instagram om op de hoogte te blijven: @gezichtenvannh.

Gezichten van Noord-Holland

frans hals museum
amsterdam museum
Gezichten van Noord-Holland wordt mogelijk gemaakt door
ministerie van onderwijs, cultuur en wetenschap